Bestuursleden PWQ bij de opening tentoonstelling Govert Flinck en Ferdinand Bol


Enkele PWQ bestuursleden waren aanwezig bij de opening in het Amsterdam Museum van de tentoonstelling Govert Flinck en Ferdinand Bol, Rembrandts meesterleerlingen.

Bestuursleden op bezoek bij het Stadsarchief Amsterdam op 22 september 2017. Natuurlijk ook nog even gekeken hoe ons PWQ archief ligt opgeslagen! Het ziet er allemaal prima uit!

Marianne vd Poll-Elion, Wouter-Evert vd Poll, Mechteld vd Poll, Saskia van Haaren, Lisette Graswinckel, Theo vd Poll - rondgeleid door Emmy Ferbeek (Stadsarchief)

Collectie PWQ terug in Amsterdam


De Van de Poll-Wolters-Quina Stichting, opgericht op 7 juni 1935, beheert het cultureel erfgoed van de familie Van de Poll.

Een groot deel van deze omvangrijke collectie is in depot opgeslagen. Tot voor kort werd gebruik gemaakt van het depot van Museum de Fundatie in de zg Kunstbunker te Paasloo.

Sinds voorjaar 2017 is de collectie terug in Amsterdam. Nu in het Collectiecentrum van het Amsterdam Museum. Amsterdam is immers de stad waar aan het eind van de 16e eeuw het eerste familielid Gijsbert Jansz van de Poll naar toe is getrokken. Al snel bekleden hij en zijn nazaten aanzienlijke ambten en spelen zij een steeds belangrijker rol in het bestuur van de stad. Zij behoren dan ook tot de vooraanstaande regentengeslachten van deze stad tot in het begin van de 19e eeuw. Ruim twee eeuwen konden negen generaties Van de Poll zo hun stempel op de stad drukken.

Geschiedenis en collectie zijn nu weer verenigd in de stad Amsterdam.


Van de kunstbunker in Paasloo naar het gloednieuwe Collectiecentrum van het Amsterdam Museum. Een grotere tegenstelling tot onze eerdere behuizing is niet voorstelbaar met dit, volgens de ontwerpers, "spannende, laagdrempelige en veelzijdige cultuurgebouw": Het Collectie Depot van het Amsterdam Museum in Amsterdam Noord, Backup-straat 4.


« vorige pagina [ 1 2 3 ] volgende pagina »

« vorige pagina [ 1 2 3 ] volgende pagina »