Bestuur Van de Poll Wolters Quina Stichting


Taak- en doelstellingen

Stichting PWQ beheert het cultureel erfgoed van de families Van de Poll, Wolters en Quina: 17e - 19e eeuwse portretten, een zilver verzameling en curiosa.

Het beheer van deze collecties omvat:

1. Het in stand houden en archiveren van het bezit.
2. Historisch en technisch onderzoek.
3. Openbaarmaking zoals tentoonstelling, bruikleen, publicaties en presentatie op onze website.

De geldmiddelen  van de Stichting worden aangewend voor bovengenoemde en, waar mogelijk, charitatieve doelstellingen.

De samenstelling van het bestuur van onze Stichting ligt vast in de statuten. Bestuursleden: Jhr W-E J M van de Poll (voorzitter/beheerder), Jkvr M M F van de Poll (secretaris), Jhr T H van de Poll, Jhr W F-J van de Poll, Jhr W J J M van de Poll, Mw drs S E van Haaren, Jhr S J J van de Poll.

Bestuur PWQ Stichting


Samenstelling bestuur PWQ Stichting per 13 juli 2019

(vlnr, zittend): 
Jhr W J J M van de Poll
Jkvr M M F van de Poll

(vlnr, staand):
Jhr W-E J M van de Poll (voorzitter, beheerder)
Jhr S J J van de Poll
Mw S E van Haaren
Jhr Th H van de Poll
Jhr W F-J van de Poll

Jhr W-E J M van de Poll
Voorzitter/Beheerder

Wouter-Evert

Sinds begin jaren 80 actief in de Stichting. In eerste instantie als rechterhand van zijn vader en voorzitter Abraham Nicolaas Jan van de Poll. Later officieel als secretaris. "Het behouden en overdragen van het cultureel erfgoed van de familie van de Poll zie ik als een eervolle en belangrijke taak". Naast zijn activiteiten voor de Stichting heeft Wouter-Evert een internationaal leidinggevende positie binnen een groot Amerikaans telecom bedrijf.

Jkvr M M F van de Poll
Secretaris, Marketing en PR

Mechteld

Dat PWQ een familie stichting is mag duidelijk zijn. Als dochter van Jhr A.N.J. van de Poll is de stichting dan ook altijd onderdeel van mijn leven geweest. Sinds 2016 ben ik actief als bestuurslid. Het bezit van de stichting is bijzonder mooi en verdient het om getoond te worden. Met een achtergrond in sales en marketing draag ik daar graag aan bij. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Sr Area Manager.

Jhr W J J M van de Poll
Bestuurslid - Algemeen Adviseur

Willem sr

Als bestuurslid van de Stichting heb ik het devies van de Stichting "Bewaren is Behouden" vanaf 1980 mogen bewaken. De collectie van de PWQ Stichting is nu cultureel erfgoed en toegankelijk. Na mijn studie Fysische Techniek ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van de automatisering vanaf 1968. Ik vervulde verschillende functies bij IBM. Ik ben getrouwd met Mariette Sutorius, heb 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Jhr W F-J van de Poll
Bestuurslid - Adviseur FinanciŽn

Willem jr

Al lang intrigeert mij de geschiedenis van de familie Van de Poll. Na mijn studie economie (1996) 8 jaar als accountant gewerkt bij Andersen/Deloitte. Na diverse financŽle functies bij KPN ben ik in 2010 overgestapt naar een Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij (Redevco), waar ik werk als Senior Financial Group Controller. Samen met Margrethe Kobes 2 kinderen, Caroline (2014) en Sebastiaan (2016). 

Mw drs S E van Haaren
Bestuurslid - Adviseur Musea

Saskia

De eerste contacten met de familie Van de Poll dateren uit de jaren '90. In 1997 verscheen een publicatie van mijn hand 'Een regentengeslacht in beeld. Geschiedenis en collectie van de familie Van de Poll'. Vervolgens stelde ik twee tentoonstellingen samen over de kunstcollectie van de familie, in het Stadsmuseum Woerden (1997) en Museum Willet Holthuysen in Amsterdam (2002). Vanaf 2013 ben ik bestuurslid van de Van de Poll-Wolters-Quinastichting. Ik heb de familie en de stichting altijd een warm hart toegedragen; dergelijke particuliere kunstcollecties van hoog niveau met zeer betrokken familieleden zijn zeldzaam. Ik draag er graag aan bij om de collectie op diverse manieren voor een breed publiek te ontsluiten.

Na mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie heb ik diverse leidinggevende functies gehad in de museale sector op het gebied van educatie, onderzoek en tentoonstellingen. Momenteel ben ik werkzaam als Teamleider Musea & Collecties bij Geldersch Landschap & Kasteelen.

Jhr Th H van de Poll
Bestuurslid - Website, Depot beheer

Theo

Als werktuigbouwkundig ingenieur bijna 30 jaar werkzaam geweest bij Unilever R&D, uiteindelijk in de rol van R&D Director bij de Foods divisie. Na een korte periode als zelfstandig Innovatie Consultant, momenteel Global R&D Director Food and Processing bij Ynsect (het winnen van waardevolle ingrediŽnten uit insecten). Getrouwd met Lorella Martina (Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog) met twee kinderen, Floris Harmen (1999) en Nova Iris (2004). Zoon van Godfried Cornelis (Frits) en Marianne Louise Brunsting; kleinzoon van Hendrik Willem, oud bestuurslid van de PWQ Stichting.

"Ik vind het een enorme eer om het grote en vooral bijzondere bezit van de familie Van de Poll te mogen helpen beheren en te laten zien aan een breder publiek".

Jhr S J J van de Poll
Bestuurslid - Algemeen ondersteunend

Sebastian

Het maakt mij trots om sinds kort deel uit te maken van het bestuur van de van de Poll Wolters Quina Stichting. Vooral omdat ik hiermee in de voetsporen treed van vele generaties Pollen en om zo het erfgoed van de familie voor toekomstige generaties te behouden. Ik kijk er naar uit om steeds meer voor de Stichting te kunnen betekenen en er veel energie in te steken. Ik studeer op dit moment Hospitality Management aan de Hogere Hotelschool The Hague.

Bestuur PWQ Stichting, tussen januari en juli 2019

De samenstelling van het bestuur van de Van de Poll Wolters Quina Stichting tussen 27 januari 2019 (het overlijden van onze voorzitter Mw Marianne van de Poll-Elion) en 13 juli 2019 (aantreden van Jhr S J J van de Poll).

(vlnr, zittend): 
Jkvr M M F van de Poll
Jhr W-E J M van de Poll

(vlnr, staand):
Jhr W F-J van de Poll
Mw S E van Haaren
Jhr Th H van de Poll
Jhr W J J M van de Poll« vorige pagina [ 1 2 ] volgende pagina »

« vorige pagina [ 1 2 ] volgende pagina »