Schilderijen PWQ Stichting


Hier vindt u een overzicht van het schilderijenbezit van de Stichting, waaronder veel portretten afkomstig uit de families Van de Poll, Wolters en Quina.

De portretten, waarvan een aantal geschilderd is door vooraanstaande schilders als Ferdinand Bol, Caspar Netscher en Jan Maurits Quinckhard, werden voor een belangrijk deel bijeengebracht door Jacobus van de Poll (1724-1807) en zijn vrouw Cornelia Jacoba Wolters (1726-1795). Deze schilderijen maakten toen het hoofdbestanddeel uit van wat nu het bezit van onze Stichting is.

Omdat het bezit vanaf het begin van de 19e eeuw in handen is van de familie Van de Poll en de familie Wolters uitstierf, zijn de aanwinsten van latere datum meer op de Van de Pollen georiŽnteerd geweest. Onderdelen van de collectie worden regelmatig in bruikleen gegeven voor exposities.

Bij alle portretten wordt naam van de afgebeelde vermeld en, indien bekend, ook de naam van de schilder. Aanvullende informatie is te vinden onder de 'Details' tab. Alle objecten hebben een uniek PWQ nummer (serieaanduiding a, A, B, C, Q, W, X, Z gevolgd door een volgnummer) dat te vinden is onder de 'Referentie' tab. Mocht een portret ook worden vermeld in de RKD databank, dan is het zogenaamde afbeeldingsnummer ook te vinden onder de Referentie tab. 

Alle velden (omschrijving, schilder, details, referentie) zijn volledig zoekbaar middels het zoekveld aan de linkerkant.

Zilveren objecten PWQ Stichting


Naast de schilderijen bezit de PWQ Stichting ook een grote verzameling 18e - 20e eeuws zilveren objecten en -miniaturen. Deze zijn ondergebracht in twee (zoekbare) collecties 'Zilver' en 'Zilver Miniaturen'.

Bij alle objecten wordt een korte omschrijving gegeven van het object en eventueel aangevuld met extra gegevens onder de 'details' tab. Onder de 'Referentie' tab staan, naast het nieuwe PWQ nummer ('ZZ'+volgnummer voor het Zilver en 'ZM'+volgnummer voor de Zilveren Miniaturen), ook de eventuele nummers van andere/oudere lijsten (inventarissen opgesteld door De Winter en Aardewerk).

Hoge resolutie afbeeldingen aanvragen


Ieder schilderij, zilveren object of -miniatuur is te zien via de kleine afbeelding (thumbnail), door hier op te klikken wordt een grotere afbeelding op het scherm vertoond. Mocht er interesse zijn voor de afbeelding op hoge resolutie zonder watermerk, dan kunt u contact op nemen met: info@pwq.nl. Tegen een vergoeding kunnen deze afbeeldingen worden verstrekt.