Van de Poll - Wolters - Quina  Stichting

Stichting PWQHome Stichting Geschiedenis Nieuws Collectie Documentatie

Nieuwsrubrieken


Vanuit deze pagina vindt u nieuws vanuit de Stichting en berichten die de familie Van de Poll aangaan. Er zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen te melden met als be-langrijkste een ingrijpende vernieuwing van het bestuur en een verhuizing van de collectie van Paaslo in NW- Overijssel, naar het Collectie Depot van het Amsterdam Museum in Amsterdam.


In 2015 kondigden PCM van de Poll en NE van de Poll hun vertrek uit het bestuur aan. Op basis van al lopende bespreking van de wenselijkheid het bestuur een nieuwe, op verdeling van taken georiënteerde samenstelling te geven, werden vervolgens een aantal mogelijke kandi-daten zowel uit de A-tak als de C-tak uitgenodigd hun be-langstelling kenbaar te maken. Uit een aantal geïnteres-seerden is een drietal nieuwe bestuursleden gekozen waarmee het bestuur thans weer zeven leden telt.


De thuisbasis van de collectie werd na enige omzwerving in de jaren ‘90 ondergebracht in de Kunst Bunker van Paaslo in NW-Overijssel. Veilig en onder uitstekende condities, maar wel erg ver weg en lastig toegankelijk voor het gebruik en beheer van de Collectie. Het Amsterdam Museum dat evenals het Rijksmuseum enkele belangrijke Familie-stukken in zijn collectie telt, heeft nu de  beschikking over een gloednieuw collectie centrum met alle nodige fa-ciliteiten voor goed beheer. Vanaf 2016 huurt de Stichting hier een separate ruimte.


In de verschillende ‘nieuwsrubrieken’ maakt u kennis met het nieuwe bestuur en leest u bijzonderheden over de verhuizing en over meer ontwikkelingen rond de familie en uit de Stichting.

Rubrieken


 1. Belangrijke bestuurswisseling
 2. PWQ verhuist naar Amsterdam
 3. Aankoop portret Cornelia de Neufville
 4. Tentoonstelling Van Loon groot succes
 5. Aanbieding PWQ-speelkaarten
 6. Twee boeken over ‘Mijn Vaders’
 7. Pollenpad nog in verkoop
 8. Verkoop schilderij Cock Blomhoff
 9. Inventarisatie van Zilver Collectie
 10. Inventarisatie van  portretten
 11. De pruik van Pieter van de Poll
 12. Schuttersmaaltijd voor Jan van de Poll
 13. Quina naar Jeruzalem
 14. Henriëttes brieven