Van de Poll - Wolters - Quina  Stichting

Stichting PWQHome Stichting Geschiedenis Nieuws Collectie Documentatie

Kijk op de Collectie

Vanaf deze pagina kunt u verder naar een zestal galerieën met beelden van het Stichtingbezit. Onderdelen van de collectie worden regelmatig in bruikleen gegeven voor exposities.

Onder ‘Galerieën’, vindt u een drietal  series portretten afkomstig van de families Van de Poll, Wolters en Quina, en verder beelden uit ons zilver bezit en de curiosa.

De portretten, een aantal geschilderd door vooraanstaan-de schilders als Ferdinand Bol, Caspar Netcher en Jan Maurits Quinckhard, werden voor een belangrijk deel bijeengebracht door Jacobus van de Poll (1724-1807) en zijn vrouw Cornelia Jacoba Wolters (1726-1795). Deze schilderijen maakten toen samen met het model van de Heilig Grafkerk, het hoofdbestanddeel uit van wat nu het bezit van onze Stichting is. Omdat het bezit vanaf het begin van de 19e eeuw in handen is van de familie Van de Poll en de familie Wolters uitstierf, is het bezit van later datum  en het bestuur van de Stichting sinds de op-richting in 1935, meer op de Van de Pollen georiënteerd geweest.  

Bekijk hier voorbeelden uit onze collectie

Galerieën